piatok, 29. októbra 2010

Také malé hnedé guľaté

Prečo si vždy podvedome vyberiem opekané pred varenými? Prečo nemusím francúzske a ani placky, zato z hranoliek si vždy uchmatnem? Pečené v šupke, v pahrebe...dávajú sa do cesta na chlieb, na bryndzáky, na gnocchi, na mňááám pirohy...A nech nezabudnem lokše!!! To by bol hriech. A tiež do polenty, do šalátov, dokonca aj na pizzu, či do cestovín. Sú sýte a bohaté na škrob.


Zemiaky. Stotisíc spôsobov prípravy a zakaždým iná chuť.


Najradšej ich mám pečené v rúre do chrumkava, posypané syrom. Včera som na večeru zjedla pol plechu. Ospravedlňuje ma, že som mala chudobný obed! Nuž čo. Ľúbim ich!



1 komentár:

  1. Dora, mna najviac stve, ze doma v nasom jednizbaku nemame trubu na pecenie.. je sice otazne ako casto by som ju pouzila, ale byt uplne bez nej, je total katastrofa.. O pecenych zemiakoch mozem iba snivat a slintat :)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...