streda, 27. januára 2010

Zapekané cestoviny s mozzarellou a parmezánom


Pre 3 - 4 osoby

300g cestovín - penne
350g paradajkového pretlaku
2 mozzarelly
parmezán na posypanie
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
bazalka, oregano, feferónka, soľ...

V panvici na rozohriatom olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme paradajkovým pretlakom, môžeme pridať trochu vody, ak je príliš hustý. Dochutíme bylinkami, soľou a necháme asi 15 min variť. Medzitým si uvaríme cestoviny na tvrdšie ako al dente a vodu zlejeme. V hrnci, kde sme varili cestoviny, tieto zmiešame s uvareným pretlakom. Do jenskej misy potom vrstvíme cestoviny na striedačku s kúskami mozzarelly. Je dôležité mozzarellu nevmiešať do cestovín vopred, ale ňou cestoviny posýpať, lebo inak by sa nám syr vplyvom tepla začal roztápať a vtedy sa jeho jednotlivé kúsky pozliepajú do jednej guče. Povrch posypeme parmezánom a dáme zapiecť na 30 – 45 min do rúry na 180°C.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...