piatok 21. októbra 2016

Konopné cestoviny s pestom z bôbov



Tak toto jedlo nie je veľmi fotogenické :-) ale zato veľmi dobré. Bôbové pesto môžete okrem toho použiť aj ako dip alebo na bruschettu alebo do pinzimonia – na namáčanie surovej zeleniny. Takže neviem, či názov „pesto“ je adekvátny...volajte si ho ako chcete, dôležité je vykúšať! Za pokus to určite stojí!




 Pre 2 osoby potrebujeme:



1. Bôby necháme cez noc vo vode. Následne ich uvaríme.

2. Bôby spolu s paradajkami, pestom, konopným olejom a soľou rozmixujeme do hladka alebo do požadovanej konzistencie. Ak je príliš husté, prilievame po častiach teplú vodu.  

3. Cestoviny dáme variť do vriacej osolenej vody a dávame pozor, sú hneď hotové (do 5 min.). Radšej ich vyberieme, keď sú ešte na skus, lebo „dôjdu“.

4. Cestoviny zmiešame s pestom, posypeme konopnými semienkami a podávame.

Pri príprave tohto receptu som použila ručný mixérUtile od Delimano.





Ďakujem Nikonu za  zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!

♡♡♡


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...