štvrtok, 17. apríla 2014

Bocconcini di coniglio alla ligure alebo soté z králika po ligúrsky

     
     Keďže ide Veľká noc a na našich stoloch postupne vykúkajú všakovaké sliepočky, kuriatka a zajačikovia, pripravila som si pre vás malú inšpiráciu na recept z králika. Je taliansky, jednoduchý, hotový subito presto, ale čo je najlepšie, výborne chutí!

Bocconcini di coniglio alla ligure

 Suroviny pre 4 osoby:
  • králik - 1ks
  • čierne olivy - dve hrste
  • cesnak - 2 strúčiky
  • čerstvý rozmarín - 2 vetvičky
  • šalvia - pár lístkov
  • biele víno - 2dcl
  • olivový olej
  • soľ, korenie

- Králika vykostíme a nakrájame na malé kúsky.

- Na rozpálenej panvici na olivovom oleji mäsko podusíme spolu s cesnakom, rozmarínom, šalviou a a olivami.

- Mäsko zakryjeme a dusíme cca 15 min. Osolíme, okoreníme a podlejeme vínom. Na nízkom plameni necháme cca 5 min. zredukovať šťavu a podávame s bagetkou alebo so šalátikom alebo s obomi.

Bocconcini di coniglio alla ligure

VESELÚ VEĽKÚ NOC!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...