streda 1. júna 2016

Rebarborový tarte tatin so škoricou







Tarte tatin je šup-šup koláč. Aj keď niekto by mohol mať pred karamelom rešpekt, ako ja, ale treba skúšať, ono sa to poddá! Tento koláčik bol neskutočný! Tá vyváženosť kyslej rebarbory a sladkého karamelu...to musíte ochutnať. Prosím, spravte si ho, nebudete banovať!




Na tento recept budeme potrebovať nízku a širokú rajnicu s kovovými rúčkami, ktorú je možné použiť jednak na sporák ako aj do rúry. Ja som použila túto univerzálnu rajnicu Stone Legend od Delimano. Bola som zvedavá ako sa popasuje s koláčom a zvládol to na jednotku. Veľmi ľahko sa z nej na konci dezertík vyklopil a až na 1 kúsok na nej nezostalo nič prilepené! Môžem ozaj len odporučiť. Navyše vďaka špeciálnemu povrchu sa môže na nej používať aj kovové kuchynské náradie.




Na 1 koláčik o priemere 28 cm budeme potrebovať:

Na cesto:
  • špaldová múka hladká 250g
  • maslo 125g
  • štipka soli
  • vajce 1ks
  • trstinový cukor 50g

Okrem toho:
  • rebarbora 500g
  • trstinový cukor 150g
  • maslo 50g
  • mletá škorica 1ČL


1. Maslo necháme zmäknúť, pridáme k nemu múku, vajce, soľ a cukor a vymiesime kompaktné cesto.

2. Zapneme si rúru, aby sa nám predhriala.

3. Rebarboru nasekáme na kratšie kúsky. 

4. Na pekáč hodíme cukor a necháme pomaly skaramelizovať. 

5. Keď máme karamel pripravený, vypneme sporák a do rajnice prisypeme rebarboru. Na ňu rovnomerne naukladáme kúsky masla a posypeme škoricou.

6. Pripravené cesto vyvaľkáme približne do tvaru pekáča a prikryjeme ním rebarboru. Prípadné okraje zahneme dovnútra, po vyklopení budú tvoriť okraje koláča.

7. Pečieme pri 180°C cca 30 min.

8. Po upečení koláč necháme trochu vychladnúť a až potom vyklopíme.








Ďakujem Nikonu za  zapožičanie fotoaparátu Nikon D5300!

♡♡♡

4 komentáre:

  1. kraasne fotky,Danka :) a urcite aj kolacik musi byt paradny !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Martinka. Koláčik bol ozaj suprový! Sme sa oň skoro pobili :-)

      Odstrániť
  2. Toto urcite vyskusam, rebarbora je u z doma...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Budem sa tešiť, ja vždy obdivujem vaše krásne dielka, čo vychádzajú z vašich šikovných rúk a kochám sa... :-)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...